Hívjon: +36 20 231 28 80 vagy a +36 30 940 39 06 számon.

Kedvezményt szeretne? Kérjen ajánlatot most! info@iceklima.hu

Fűtés klímával

Fűtés klímával. De melyik a legjobb megoldás?

Fűtés klímával 

Talán első hallásra meglepő lehet a gondolat: klímával fűteni. Pedig egy komolyabb inverteres modellel kifejezetten költséghatékonyan is megoldható a dolog, ráadásul a természetellenes meleg érzetétől sem kel tartani. De hogyan lehetséges ez? És mire kell odafigyelni?

A manapság gyártott inverteres darabok ugyanúgy alkalmasak a fűtésre is, mint a hűtésre. Akkor érdemes használni őket, mint hőforrást, ha odakint nincs még nagy hideg.

Nulla fok alatt néhány °C-kal, tehát késő ősszel, vagy kora tavasszal végeredményben jobban megéri klímával fűteni, mint bármely más eszközzel.

Természetesen el kell mondanunk, hogy azok a klímák, melyek egyaránt alkalmasak hűtésre és fűtésre is, a magasabb árkategória képviselői. Ezek az inverteres darabok azonban minden kétséget és ellenérzést kizáróan valóban ugyanúgy alkalmasak mindkét munkafolyamat ellátására.

Tévhitet kell eloszlatni, amikor a klímák kizárólagos hűtő funkciójáról esik szó a hétköznapokban. A mai modellek kialakításának lényegi pontja, hogy a klimatizálás nem hűtést jelent, hanem az adott hőmérséklet a kívánalmaknak megfelelő módon való szabályzásáról. A szerkezetek működése olyan folyamat, mely bármikor működhet fordítva is, anélkül, hogy a rendszerben meghibásodás keletkezne.

Kijelenthetjük, hogy egy megfelelő minőségű klimatizáló berendezés -5°C-os külső hőmérsékletig  hatékonyabban fűti a helyiségeket, mint bármely más alternatíva. Ez ugyanúgy igaz a hőhatásra, mint a költségek optimális szinten tartására.

Ha tehát önnek inverteres klíma működik otthonában, s eleddig nem próbálta ki a rendszert a hidegebb napokon, mint potenciális fűtő alkalmatosságot, hát tesztelje bátran a szerkezetet! Meglátja, annak ellenére, hogy a berendezés villamosárammal működik, az általa felhasznált energia meglehetősen baráti mennyiséget jelent csupán, így olcsóbb megoldásról van szó, mintha gázzal, vagy villanyrendszerű radiátorral fűtene.

7 Termék

7 Termék