Hívjon: +36 20 231 28 80 vagy a +36 30 940 39 06 számon.

Kedvezményt szeretne? Kérjen ajánlatot most! info@iceklima.hu

Klímaszerelés

Igény esetén az ICE Klíma webáruház a klíma szerelés feladatait is vállalja beüzemelő partnerei révén, kedvező áron.

Klímaszerelés menete

Klímaszerelés kép

Klímaszerelést csak tapasztalt szakember végezhet, hiszen a folyamat szakértelmet, tapasztalatot és alapos felkészültséget igényel (mind a munkálatok sorrendje kapcsán, mind az eszközigény terén).

Soha ne próbálkozzon klímarendszerek beszerelésével és üzembe helyezésével, ha nem közvetlen hozzáértő!

A munkálatok minden esetben a klímaberendezések végleges helyének meghatározásával kezdődnek. Ennek eldöntése azért fontos, mert a későbbi helyváltoztatás már nem lehetséges, illetve ha az, akkor lényegében új telepítésre kell gondolni. A légkondicionáló berendezések kültéri és beltéri egységei egyaránt csak fix pozícióban üzemképesek.

A vezetékek és csövek helyének kialakítása ezután veszi kezdetét. E munkafázis leginkább fúrásból és vésésből áll. El kel érni, hogy a kültéri és a beltéri egység összeköttetése akadálymentes lehessen. Számítson rá tehát, hogy ez esetben lényegében elkerülhetetlen a falfúrás!

A vésés költségesebb és komolyabb beavatkozás, bontási munkálat, mintha a csöveket kábelcsatornában vezetnénk el. Pozitív hozadéka, hogy a munkálatokat követő helyreállítás után teljesen láthatatlanná válnak a kábelek és az említett csövek is.

Ha megvan a csövezés, jöhet a kültéri egységet tartó fém szerkezet, illetve a beltéri elemhez tartozó tartókonzol felfúrása. Az elemek ezek után elhelyezésre kerülnek, illetve összeköti őket a szakember, amiképpen az áramellátást is megoldja.

A gépekkel kapcsolatos első üzemfeladat a csőrendszer vákuumozása, majd feltöltése. A kültéri egység eleve tartalmazza a hűtőközeget, de a csövek eltérő hosszúsága miatt valószínűleg utánpótlást igényel majd a gyári mennyiség.

Ha mindez megvan, akkor jöhet az első próbaüzem. Ekkor a szerelő ellenőrzi, hogy megfelelő nyomás alatt van-e a rendszer, illetve az energetikai leírásnak eleget téve működik-e minden. Tesztelni kell a klímaberendezést nagy teljesítményen is, hogy rendszerünk valóban maradéktalanul ellenőrizve legyen.

A szerelések ára változó lehet, de alapvetően beszélhetünk egy körülbelüli egységes költségről, melyet a mindenkori országos konkurencia versenye határoz meg.

Igazából akkor drágább a szerelés, ha multi klímáról van szó (ez esetben több beltéri egységet kötnek egy kültéri elemhez), különleges körülmények nehezítik a munkát, vagy a kültéri egységet tetőre kell szerelni, amihez elengedhetetlen egy speciális, nem éppen olcsó konzol felhasználása is.

Hogyan zajlik a klíma szerelés a helyszínen?

A klíma szerelés helyszínén partnereink igyekeznek minél kevesebb port és piszkot hagyni magunk után. A faláttöréseket, fúrásokat nagy teljesítményű ütvefúróval és ipari porszívó segítségével végzik, hogy az Ön otthonában, üzletében minél kevesebb por legyen. A munkaterületet fóliával terítik le, hogy az Ön padlója, bútorai, értéktárgyai semmilyen sérülést ne szenvedjenek a klíma szerelés során.

Hívhatok mást is az Önöktől vásárolt klíma szereléséhez?

Természetesen igen. Amennyiben nem az általunk javasolt klímaszerelőt választja, fontos tudnia: a készülék garanciája csak akkor érvényes, ha zöldkártyás klímaszerelő végzi a klíma szerelést, beüzemelést! A klíma zöldkártya egy arcképes igazolvány, melyet a Környezetvédelmi Minisztérium ad ki a hűtőközeg teljes körű kezelésére. Ha Samsung klímát választott, a zöldkártyán felül Samsung regisztrációs kártyával is rendelkeznie kell a szerelőnek.

Klíma szerelés áraink:

  • Telepítési alapcsomag oldalfali klíma berendezések esetén 45.000 Ft + áfa (bruttó: 57150 Ft) / 4 méter, amely ár tartalmazza:

A kiszállást, a készülék(ek) helyszínre való kiszállítását, az összes anyagköltséget (vegytiszta rézcsövet, a szigetelést, a kábeleket, a cseppvízcsövet, az idomokat, a kábelcsatornát, a kültéri egység tartókonzolját, a rögzítés-technikai elemeket, a ragaszanyagokat, a hűtőközeg-rátöltést, a betáp kiépítését a legközelebbi csatlakozó pontig) és a munkadíjat.

  • A 4 métert meghaladó csőhossz esetén minden megkezdett méter további 4.500 Ft + áfa (bruttó: 5715 Ft) . 
  • Létrával nem megközelíthető telepítési helyszín esetén kosaras autó használata szükséges, mely nem része az alapszerelési díjnak!
  • Telepítési alapcsomag Budapest és 40 km-es vonzáskörzetében érvényes!


Multi klímaberendezések szerelési díjai

  • Dual split klímaberendezés alapszerelése beltéri egységenként 45.000 Ft + áfa (bruttó: 57150 Ft).
  • A 4 métert meghaladó csőhossz esetén a minden megkezdett méter további 4.500 Ft + áfa (bruttó: 5715 Ft).

 

Klíma szerelési, telepítési szerszámok:

Egy átlagember nem rendelkezik a klíma szerelés elvégzéséhez megfelelő szerszámokkal (pl. klíma gáz lefejtő készülék, rézcső peremező, sorjázó, vágó szett), és a szükséges szakmai tudással, ezért aki maga próbálja megoldani a dolgot, a klíma szerelés egyes fázisainál elakad, és nem tud pontos munkát végezni. Ez a későbbiekben a klíma berendezés meghibásodásához vezethet. Ráadásul ilyen esetben – ha a klíma szerelést végző személy nem rendelkezik klíma zöldkártyával – a készülék garanciája is elvész.